Stockholm fotomaraton 2016

Mitt första fotomaraton avklarat! Ett spännande och lärorikt dygn där kreativitet och teknik fick vässas för att skapa så bra bilder som möjligt.

Fotomaraton är en tävling som innebär att man under 24 timmar får 24 olika tema som ska fotas i rätt ordning och när dygnet är slut ska 24 bilder lämnas in. Fotar man digitalt lämnar man in minneskortet med de 24 bästa bilderna, vilket innebär att man får ta hur många bilder man vill på samma tema, men bara en bild ska finnas kvar på slutet. Alla bilder fotas i jpg och ingen redigering får göras i efterhand.

Det går inte riktigt att föreställa sig innan start hur det kommer att vara, visst hade man funderat på olika teman och gått och kollat i omgivningar med ögon och ett sinne inställt på att se nya saker som kanske skulle kunna komma. Allt detta var glömt när starten väl gick.

Var 4e timme fick man ett nytt tema-kort med 4 nya tema. Korten hämtades ut på stationer placerade runt om i stan. Sen var det bara att börja det kreativa tänkandet och hitta bra motiv och situationer som skulle kunna symbolisera temat på ett bra sätt.

Mina tävlingsbidrag:

Prisutdelningen skedde på fotomässan och två av mina bilder kom i topp 10:

Tema: Soffpotatis

Tema: Kontraster